Економист: Париз, Хонгконг и Сингапур најскупљи на свету

Најскупљи градови на свету су Париз, Хонгконг и Сингапур, који на листи часописа „Екомонист“ деле прво место. То је први пут да у 30 година дугој историји анкетирања које спроводи лист три града деле прву позицију.

У анкети се упоређују цене свакодневних намирница, попут хлеба, затим се прати да ли су цене расле или опадале и пореде се са трошковима живота у Њујорку, који се користи као референтна вредност. Упоређивани су услови у 133 града широм света.

Париз је од 2003. године међу десет најскупљих градова и „екстремно скуп“ је за живот, наводи аутор извештаја, преноси Би-Би-Си.

Просечна цена женске фризуре, на пример, у Паризу кошта 119,04 долара, у поређењу са 73,97 долара у Цириху и 53,46 долара у јапанском граду Осаки.

„Европски градови имају највеће трошкове домаћинства, личне неге, рекреације и забаве, а Париз је у овим категоријама добар представник“, наводи аутор.

Иза Сингапура, Париза и Хонгконга су Цирих, Женева, Сеул, Копенхаген, Осака, Сеул, Њујорк, Тел Авив и Лос Анђелес.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се