Мастер економије Милица – уједно је и чобаница

Тридесетогодишња Милица Ћирић из Пирота, мастер економије, запослена је у књиговодственој агенцији, али сваки слободан тренутак користи да оде на Стару планину и да чува овце. На тај начин помаже родитељима, али и опушта се у природи. Милица ужива радећи оба посла.

Довољан је само један звиждук и стадо оваца и коза одмах послушно креће за њом. Са животињама је, објашњава Милица, од када зна за себе.

„Од када сам проходала, ја сам са животињама. Моје лутке су биле овчице, козице, јагњићи. Живела сам у природи. Вероватно када би овај посао био исплативији, да би се њему посветила у потпуности“, каже Милица.

Пошто чување оваца није довољно исплативо, Милица је већ шест година запослена у књиговодственој агенцији.

„У задњих сто година у овчарству се ништа није променило, а што се тиче књиговодства, сваким даном се нешто мења и морам да се усавршавам, да читам, да пратим законе“, објашњава Милица.

У агенцији у којој ради, за њу имају само речи хвале.

„Изузетан је радник, изузетно паметна, вредна, и зна шта треба да се уради. Има знање“, рекла је колегиница Верица Голубовић.

Када јој досаде конта и прописи, Милица крене пут Старе планине и села Нишор.

„Од свега тога побегнем. Са животињама опустим мозак скроз. Може да боли глава и од оваца, кад сунце припече или кад много падне киша, а од рачуноводства углавном боли глава“, прича Милица.

Волела би, како каже, да дођу бољи дани за овчарство, па да своју диплому мастера економије може да искористи за развој пољопривреде на Старој планини.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара