Слама, картон, коштица... Лутка!

Све што замисли, Биљана са лакоћом направи. Од сламе, картона, коштица, старе одеће, вунице, настају лепе и необичне рукотворине. Играчке и лутке за њу су посебна прича. У сваку је уткано много љубави, воље и труда.

Биљана Јовановић из Лесковца задржала је љубав према луткама од детињства.

„Искрено ћу рећи да ми страшно недостају моји унуци наравно и деца и ја ваљда испуњавам себе тиме што ћу у току дана да одрадим две, три луткице“, искрена је Биљана.

Биљана се школовала за трговца. Међутим, она и њен супруг годинама су без сталног посла. Сналазили су се како су знали и умели и на пут извели троје деце.

Биљана сада жели да свој таленат и креативност преточи у посао који ће јој доносити и зараду и ужитак.

„Мислим да овај мој таленат би можда могао да ми донесе неки мали бољитак. Чисто за један нормалан, скроман живот. За мене је чак и сломљена гранчица на улици инспирација“, каже Биљана.

Поруџбине за сада стижу од пријатеља, рођака, комшија. Биљанине лутке већ путују широм Европе. Ускоро ће некога обрадовати и Марија и Лука како их је назвала. Требало јој је три дана да их направи. У послу јој радо помаже и мајка.

„Никад није касно да човек ради оно што је некад замишљао и што воли да ради. Ја мислим да је то све у реду. Кад неко хоће, онда и уме“, рекла је Биљанина мајка Госпава Стевановић.

Биљана шије, плете, хекла, везе, слика. Само још да савлада и кораке у изради бизнис-плана. Нада се да ће уз помоћ Националне службе за запошљавање, до краја године трпезарију у којој ствара, заменити правом радионицом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи