Јавно извињење јапанског министра због троминутног кашњења

Јошитака Сакурада, јапански министар задужен за организацију Олимпијских игара, јавно се извинио због троминутног кашњења на парламентарни састанак, пренео је Би-Би-Си.

Опозициони посланици критиковали су министра истичући да је кашњењем показао непоштовање и неодговорност, што не доликује његовом високом положају, након чега су у знак протеста пет сати бојкотовали састанак буџетског комитета.

Упркос томе што се благо кашњење на састанке не сматра страшним преступом у Јапану, последњи инцидент је букнуо јер га је опозиција искористила као прилику да истакне и друге Сакурадине гафове.

Последњи у низу десио се прошле недеље, када је Сакурада рекао да се осећа изневерено због тога што је Рикако Икее, једна од претенденткиња за златне медаље у пливању, одустала од учешћа јер јој је дијагностикована леукемија.

„Она је потенцијална освајачица злата на предстојећим Играма. Спортисткиња у коју смо полагали много наде. Много сам разочаран“, рекао је јапански министар, након чега је уследила лавина критика на његов рачун.

Опозиција је због бројних грешака затражила његову оставку.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 23. феб 2019, 04:05)
anonymous [нерегистровани]

Ma kakvi 300 .....!!!

To je nemerljivo. Ne postoji ta mera koja bi izrazila udaljenost izmedju nas.

(петак, 22. феб 2019, 18:22)
anonymous [нерегистровани]

Japanci

Paaa mi smo ti sinko na oko 300 godina unazad.

(петак, 22. феб 2019, 16:12)
John [нерегистровани]

Covece

A gde smo mi?