Папагаји из Крћевца код Тополе

Браћа Ташић из Крћевца код Тополе претворили су своје двориште у одгајивачницу папагаја. Иза њих је дуг пут, од првог љубимца, преко хобија до сасвим озбиљног посла.

Све је почело у детињству, када су Милан и Драган добили на поклон свог првог папагаја – тигрицу. Данас имају десетак различитих врста, а кавезе за 65 птица сами су направили.

У свом послу имају подршку родитеља и Драганове супруге, а двогодишња Валентина папагаје воли баш као њени стриц и отац.

„Нису претерано захтевни, траже пажњу, љубав, храну. Дајемо им петнаестак врста хране: просо, семенке, воће, поврће, све је овде наша производња, а мало хране докупљујемо“, каже Милан Ташић.

Браћа су стално запослена, а њихов хоби је у минулих десет година постао озбиљан одгајивачки рад. Због тога, сада већ размишљају и о пословном плану.

„Три године се активно бавимо птичарством, а тек сада ће бити за производњу младих“, закључује Драган Ташић

Папагаје су набављали углавном од других одгајивача и имају 30 различитих парова. На пролеће планирају да дограде још кавеза, са намером да удоме још тих лепих птица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво