Отопио се кинески ледени град

Скулптуре од леда и снега које је исклесало готово 10.000 уметника у граду Харбину, на североистоку Кине, истопиле су се због изненадног топлог таласа. Организатори су били приморани да раније него икада затворе највећи зимски фестивал у Кини.

Зимски парк у Харбину, граду на североистоку земље познатом по изузетно хладном времену, привукао је више од милион посетилаца откако је отворен 23. децембра прошле године.

Због најтоплије недеље у том подручју ове зиме, организатори су били приморани да више од 10 дана пре рока затворе фестивал, преноси Ројтерс.

Један од организатора је рекао да је Фестивал затворен из сигурносних разлога, јер су скулптуре почеле да се топе.

Поједини посетиоци који су резервисали карте за посету мини-репликама Колосеума и Миланске катедрале разочарани су раним затварањем, због чега су изразили негодовање.

„Зашто нас нисте унапред обавестили. Резервисао сам карте за воз и хотел, а ви сте сада затворени“, написао је један туриста на популарној кинеској друштвеној мрежи налик Твитеру.

Организатори тврде да је извршен повраћај новца за карте.

Прошле године, зимски парк је затворен 10. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи