Првa министаркa полиције у арапском свету

Раја ал Хасан нова је министарка унутрашњих послова Либана и уједно прва жена на челу тог ресора у некој арапској земљи.

Биће једна од четири жене у новој владајућој коалицији у Либану, чиме се отварају врата већем учешћу жена на политичкој сцени којом доминирају мушкарци, и где је и министар за жене био мушкарац.

Иако је Раја ал Хасан до сада обављала високе функције, њено именовање на чело ресора задуженог за безбедност сматра се великим кораком напред за жене у либанској политици, наводи Ројтерс.

„Ово је тренутак поноса за све жене и људе који верују у њихове способности“, нагласила је новоизабрана министарка, изразивши наду да њен пример неће остати усамљен.

Остале три министарке у либанској влади коју чини 30 министара, биће на челу енергетике, административног развоја и економског оснаживања жена и младих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи