Краков најопаснија дестинација Европе

Према резултатима истраживања, Краков, један од најстаријих градова у Пољској, проглашен је најопаснијом туристичком дестинацијом у Европи.

Због бројних легенди које се везују за овај град, због његовог шарма и лепоте, Краков називају магичним градом старог континента.

Део је светске културне баштине и представља значајну дестинацију Европе. Универзитетски је град, у којем се налази Јагелонски универзитет, један од најстаријих универзитета на свету.

Овај град у Пољској добио је оцену нула, што представља „изузетно опасно“ место за боравак странаца. На табели вредности најбоља је оцена 100 коју могу добити дестинације које важе за најсигурније локације које посећују туристи, преноси Дејли експрес.

Резултати истраживања су се темељили на статистици криминала, укључујући инциденте као што су пљачке, терористички напади и ратови како би се одредио исход.

Студија је такође укључивала и број смртних случајева узрокованих саобраћајним несрећама.

Краков има 765.320 становника и налази се уз саму границу Пољске с Републиком Чешком. Туристи у овом граду често посећују добро очуване средњовековне грађевине и јеврејску четврт.

С друге стране, један од најсигурнијих градова који треба посетити је Андора Ла Вела у Андори. Главни град Андоре, која се налази између Шпаније и Француске на Пиринејима, има 22.000 становника и добио је 88,6 поена од могућих 100.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи