Чудесни опоравак мачке смрзнуте у снегу

Мачка која је нађена смрзнута у снегу имала је необично брз опоравак пошто су ветеринари провели сате борећи се за њен живот.

Када је мачка Флафи стигла у клинику за животиње у америчкој савезној држави Монтана, није изгледала добро, али ветеринари нису желели да одустну од ње.

„Када смо видели Флафи, наше почетне мисли биле су као и о било ком другом пацијенту који је у невољи, да што пре одмрзнемо ову слатку девојчицу“, изјавила је Андреа Дутер, извршни директорка клинике за животиње „Калиспел“ (Animal Clinic of Kalispell).

Температура тела ове маце била је толико ниска да се није могла регистровати на термометру. 

„Флафи је све време имала откуцаје срца и никада није проглашена мртвом, већ замрзнутом. Почели смо да је одмрзавамо различитим методама, почевши од топле воде како бисмо растопили снег и лед“, објанила је Дутерова.

Какао је додала, уследили су топли пешкири, фен за косу, јастучићи за грејање, да би јој се повратила температура.

Не постоји гаранција да ће било који метод медицинске помоћи бити успешан. Флафи је имала срећу, због младости (три године) и воље за животом.

Најважнија ствар која је помогла маци Флафи да поново стане на ноге је брза реакција њених власника, који су је одмах довели на клинику за животиње. Опорављена маца сада поново ужива у животу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво