Хитлерови предмети на аукцији

Предмети који су припадали нацистичком вођи Адолфу Хитлеру изложени су у аукцијској кући у Нумбергу, а међу њима и омиљена фотеља фирера са свастиком.

На аукцији су и уметничка дела чија се вредност процењује до 500.000 фунти, а која укључују актове, портрете, мртву природу и аустријске пејзаже.

Ова збирка садржи и разне уметничке радове за које се сматра да је сликао Хитлер пре доласкс на власт, уочи Другог светског рата, преносе немачки медији.

Стручњаци кажу да је најзанимљивији део продајне изложбе Хитлерова столица из његове куће и ретка ваза „Мејсен“.

Ова ваза која с друге стране има нацртану свастику узета је из Хитлерове собе у Рајх канцеларији након његовог самоубиства 1945. године.

Аукцијска кућа „Вејдлер“ каже да је столица процењена на 6.000 фунти, а порцуланска ваза око 5.000 фунти. Уметничка дела су процењена од 500 до 40.000 фунти.

Слике су, верује се настале између 1907. и 1936. године, а аукционар се нада да ће неке достићи и много већу цену.

У Немачкој је легално куповати, продавати и поседовати нацистичке сувенире, све док се они сматрају уметничким делима или се користе за образовне, уметничке, научне и истраживачке разлоге.

Аукцијска продаја почиње 9. фебруара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво