„Вајбер дадиља“ и укротитељ питона, необични огласи за посао

Необични огласи некада су били више изузетак него правило. У последње време и послодавци се труде да буду маштовити како би привукли кандидате.

Интернет и друштвене мреже више од деценију права су огласна табла – од понуда за послове за које нисмо ни знали да постоје, до продаје мува. У једном огласу пише: „Тражи се девојка да ми прави друштво док чува дете“. У другом се тражи „Вајбер дадиља“. Стручњаци тврде да су помало чудни и смешни огласи само мамац, а да се у ствари најчешће нуде сасвим обични послови.

Милош Турински из Инфостуда наводи да је оно што је најактуелније ових дана оглас за бебиситера преко Вајбера.

„Ради се за инострано тржиште, односно Америку. Од наших кандидата се тражи да само познају енглески језик и телефон са Вајбер апликацијом како би преко камера могли да надгледају децу док су родитељи на послу“, каже Турински.

Креативно оглашавање значи и лакше проналажење радника. На оглас за посао јави се просечно 59 особа, а за „Вајбер дадиљу“ за три дана било је више од хиљаду пријава. Прошле године тражио се и кротитељ питона, радно место у самом центру Београда.

Турински наводи да се иза тог огласа крила ИТ компанија.

„Они имају највећи проблем са привлачењем кандидата, јер су генерално у дефициту. Труде се да буду што креативнији да би неко дошао бар да погледа оглас. Иако је у називу огласа стајао 'кротитељ питона', заправо се ради о програмском језику 'пајтон' па је из тога извучено питон“, објашањава Турински.

Ако вам се жури да пронађете радника, добра плата у данашње време чини се није довољна. Да би неко уопште приметио ваш оглас, мораћете да напрегнете вијуге.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво