На прагу десете деценије не одустаје од дресуре паса

Драгослав Ракић из Краљева, већ 63 године одгаја и дресира псе. Још изводи псе на изложбе, а пехаре и признања својих љубимаца одавно не броји. До сада је дресирао више од хиљаду паса свих раса.

Дочекује нас виталан, насмејан времешни старина. Драгослав Ракић, на прагу десете деценије не одустаје од свог хобија који је постао његова свакодневица. Тренутно има два своја пса, лабрадора и немачког ловног теријера и стафорда на дресури.

„Људи који узимају пса узимају грло које воле, које ће да чува и да га поштује. Има расе код којих (дресура) мора да почне од трећег месеца, а имају и оних који почињу од деветог месеца. И та обука траје месец дана и добијете пса каквог желите“, каже Драгослав.

Врата дома су увек отворена за пријатеље и комшије, са којима радо прича о дресури паса.

Комшије Мирослав Николић и Сергеј Петревски кажу да ако имају неки проблем са псима обраћају се свом суседу и додају да им његови савети доста помажу.

Готово две трећине живота, посветио је дресури паса. До сада их је дресирао више од хиљаду, а од пехара својих љубимаца један посебно издваја.

„Била је цела Европа, било је 800 лабрадора, било је пет судија, четири Енглеза и једна Финкиња и све је пас освојио и то је крај кинологије“, присећа се Драгослав.

Драгослав Ракић већ планира учешће лабрадора и немачког ловног теријера на изложбама током године. А на питање до када ће дресирати и одгајати псе, кроз смех одговара:

„Рачунам нешто још 12 година, толико ми фали до 100“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво