Хотел за мачке са пуним пансионом

Мачке у просеку спавају између 16 и 18 сати, рећи ће вам љубитељи ових животиња. То добро знају и Радуловићи из Београда, који су пратећи навике мачака покренули приватни посао.

Ноћење са доручком, дневни боравак или пун пансион – без обзира шта су им власници изабрали, оно што је заједничко свим овима мачкама јесте да су гошће хотела породице Радуловић. Идеју да отворе овај специфични објекат добили су пре шест година када се Јасмина из Хрватске преселила код Драгише у Београд и у мираз донела четири мачке.

Драгиша Радуловић каже да никада није помазио мачку све док се Јасмина није доселила. Онда су једног дана морали да отпутују и ангажовали су агенцију која је специјализована за чување мачака.

„Међутим, прошло је 6-8 година од тад, кључ нам није враћен, хигијена је била у расулу. Онда смо дошли на идеју да просто отворимо хотел за мачке, јер је Јасмина ветеринарски техничар, па смо се надовезали на то“, објашњава Драгиша.

И управо је она повлачила прве пословне потезе. Њен супруг, иначе маркетинг менаџер био је задужен за проналажење клијената, до којих је у почетку, кажу, било јако тешко доћи.

„Овај посао тражи поврење. Ми имамо осећај да људи очекују од нас да се према њиховим мацама опходимо као према њиховој деци, што ми и чинимо. Имамо апослутно поверење за њихову бригу, јер су маце њима веома вредне као и нама, али ми смо морали да их убедимо у то“, каже Драгиша.

Зато су се потрудили да њихов хотел задовољава стандарде безбедности. Свакој маци на располагању је соба од око два квадрата, са местом за спавање и високом полицом предвиђеном за игру.

За овај хотел власници кажу да има пет звездица, односно пет шапица. То не можемо да проверимо, али оно што сигурно знамо јесте да има 23 апартмана на два спрата. Неким мацама се овде толико свидело да су попут Каца одлучиле да бораве дуже мало. Он је овде готово годину дана.

Његова комшиница Милица више воли да шета и истражује, а управо сада је пронашла и ново место боравка – у торби колеге сниматеља.

„Маце када долазе код нас мора да им се пусти на вољу како ће маца да проведе своје време, што је мени битно, да људи могу да гарантујем да маце неће бити у ситуацији да им се нешто деси, да побегну да уђу у контакт са другом мацом, не могу јер то је за њих најгоре, значи не може да функционира, јер нису такве животиње“, истиче Јасмина.

Најчешћи разлог боравка маца у хотелу јесу путовања власника. Иако многи овај посао виде као новотарију и помодарство, брачни пар Радуловић нас убеђује да је реч о потреби.

„Апсолутно није никакв луксуз, верујте да је потребно као што је и потребно и вртић за дете тако и за мацу, јер просто ти људи када одлазе негде просто је небезбедно оставити мацу саму у стану и да постоји неки начин да се маци остави храна, вода ту су и неки други ефекти, дешава се свашта нешто и стану“, каже Јасмина.

Драгиша додаје да је ово је један одговоаран посао који тражи пуно ангажовање 24 сата, који тражи огромно улагање.

До сада су угостили више од 500 мачака, како домаћих тако и оних из иностранства. Планирају да у скорије време купе своју некретнину, али и да покрену кет такси, како би мачке што безбрижније стизале до хотела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво