Мали Павле поранио – родио се у аутомобилу

Кад год да стигне, беба у породицу унесе радост. Кад стигне прерано, међутим, родитељи могу да се нађу у ситуацију за коју се нису припремали. Тако је било и са Оцокољићима из Ивањице, чија беба није могла да сачека да родитељи стигну до породилишта.

Из Ивањице су кренули усред ноћи и на путу ка чачанском породилишту болови су постајали све јачи. Срећом, сам порођај одиграо се када су већ били пред породилиштем, каже породиља Катарина Оцокољић.

„Нисмо ни очекивали да ће се све тако брзо догодити. И први и други порођај трајали су по три-четири сата а ово је све било готово у сат времена. Изненадило је и мене и мужа, али, опет кажем, све је било како треба. Све је прошло добро, бебица је добро, ја сам добро“, каже Катарина.

У болници кажу да се све одиграло у глуво доба ноћи, око 4.15.

„Стигла је ту испред породилишта, чак нису стигли ни да нас зову, него су сестре приметиле да стиже неки ауто, неко комешање и стрчале доле. И видели су да се жена породила и да је беба у јакни. Онда су већ пружиле ту прву помоћ, одвојиле су бебу од мајке, пресекле пупчаник и онда су хитно изнеле бебу и мајку на одељење и онда смо их ми збринули“, прича гинеколог-акушер Зоран Милановић.

Када су стигли до породилишта и када је зауставио аутомобил – супруг је био затечен.

„Она мени каже 'готово!'. Ја кажем 'шта, жено, готово?' а она – 'ја се породила!'. Ја изађем из кола, прођем около, погледам – када беба стварно на седишту“, објашњава срећни отац бебе, Дејан Оцокољић.

Беба је на свет стигла на десету годишњицу брака Оцокољића а брата код куће са нестрпљењем чекају старији брат и сестра.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи