Пси, мачке и птице благосиљани у цркви у Мадриду

Данас, на имендан Светог Антуна, заштитника животиња, пси, мачке и птице добродошли су у цркву која носи име овог свеца у Мадриду.

У Цркви Светог Антуна Ебота свештеник Анхел Гарсиа очекује да ће до 15.000 љубимаца бити доведено на овогодишњу церемонију, пренео је Ројтерс.

„Свети Антун је веома бринуо о псима и напуштеним животињама, лечио их и хранио. Одатле долази традиција“, објаснио је свештеник који је благосиљао сваку животињу.

„Ми долазимо овде сваке године од када је имам и долазимо заједно, зар не Рита“, рекла је становница Мадрида Марија Дијаз обраћајући се свом псу док ју је грлила.

„Свети Антун ће те благосиљати. Немој да дрхтиш“, додала је Ритина власница.

Диана Кастиљо, још једна власница пса, нагласила је да одржава породичну традицију, коју су започели њени бака и дека који су доводили своје љубимце на церемонију још пре 35 година.

„Ми смо из Мадрида неколико генерација уназад и Свети Антун је био веома важна црква за нашу породицу. Ја долазим овде од када смо је узели пре седам година и долазимо сваке године“, рекла је Диана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи