Дојиља оборила рекорд у трци на 430 км

Џесмин Перис победила је у трци на 431 километар у Великој Британији, једној од најтежих и најдужих трка у Европи, при чему је оборила рекорд стигавши до крајњег одредишта 12 сати брже од прошлогодишње победнице. Џесмин је при томе морала да стане четири пута да празни дојке како не би добила маститис.

Перисова је трку Монтејн спајн (Montane Spine Race), од Дербишира до шкотске границе, истрчала од недеље до среде за 83 сата, 12 минута и 23 секунуде, преноси Би-Би-Си.

Учесници су две трећине такмичења трчали у мраку, а правила налажу да носе сами целокупну своју опрему и намирнице, јер немају лични тим за подршку.

Перисова је Би-Би-Сију рекла да је, иако је код куће уочи трке оставила своје замрзнуто млеко за бебу од 14 месеци, морала да током трке четири пута празни дојке како би спречила маститис.

„Мислила сам да ћу до почетка трке престати да дојим бебу и покушала сам да дојење прекинем када је имала годину дана, али је за Божић била болесна и морала сам да је ноћу дојим како бих је умирила“, објашњава 35-годишња мама, која се у трци такмичила током седмодневне паузе у писању докторске тезе.

Џесмин признаје да јој је прва ноћ у трци најтеже пала у менталном смислу јер је била далеко од своје ћерке, али да јој је, како је трка одмицала, бивало све лакше.

Наводи да је, у поређењу с другим такмичарима, прошла само с лакшим повредама, то јест неколико жуљева на ножним прстима.

Последњег дана трке Џесмин је имала халуцинације – привиђало јој се прасе, чинило јој се да се дрвеће развлачи, указала јој се кућа поред пута...

„Мислила сам да никада нећу учествовати у овој трци јер сам чула да је право мучење, али је добро је себи поставити изазов. Веома је узбудљиво и зато сам се пријавила“, рекла је Перисова.

Спонзори трке кажу да она није професионална атлетичарка, већ „скромна мама с невероватним талентом и феноменалном снагом, како физичком тако и менталном“.

„У овој трци је потукла све, оба пола, и поставила нови рекорд“, навели су спонзори, описавши њен успех као једну од најлепших прича у историји овог спорта.

Трка Монтејн спајн је једна од најтежих трка са ултра километражом – зимски планински маратон у којем се трчи без престанка, а такмичари морају да пређу најтеже делове терена у Енглеској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво