Путиново се нада Путину

Дванаест мештана Путинова села у општини Медвеђа на административној линији са КиМ очекује да председник Русије Владимир Путин, можда, ако то дозволи протокол, посети њихово село. Све је спремно, пут је проходан, кафана „Крим“ дотерана. За председнике Србије и Русије спремили су и посебан поклон – ракију „путиновачу".

Снег до колена као у Сибиру, а у Путинову празнична атмосфера. Долазак председника Русије Владимира Путина у Србију за 12 мештана засеока на обронцима Радана био би догађај од посебног значаја. Они су спремни и надају се да ће руски председник наћи начин да посети и њихово село.

„Ми смо спремни да га дочекамо само ако он реши да дође. Све је спремно не треба нам нико, ни његова пратња", каже мештанин Милутин Петрушић Сердар.

И у кафани „Крим" декорација примерена великој љубави коју Петрушићи, Делибашићи, Петронијевићи, породице које живе у Путинову осећају према Русији руском народу и руском председнику Путину. Ту је и незбежна „путиновача", ракија која се овде производи и која је већ постала њихов препознатељив бренд.

„Срце пуно љубави према руском народу поготово према Путину. Ту је и 'путиновача'. Има и вруће ракије не само 'путиноваче'", истиче Малиша Петрушић.

Путиново је пре неколико месеци посетио и руски амбасадор у Србији Александар Чепурин. Недавно је реконструисан и пут а од када су мештани села Аџинци пре годину и по дана променили име, Путиново је постало права туристичка атракција.

„Сигурни смо да се у Русији зна за Путиново чак сам прилично сигуран да и сам председник Путин зна за ово место", наводи председник општине Медвеђа, Небојша Арсић.

„Уколико не буде буде места и простора у протоколу приликом ове посете надамо се и врло смо вољни да га дочекамо неком другом приликом", додаје Арсић.

Милутин Петрушић Сердар поручује председницима Путину и Вучићу да даље наставе са сарадњом јер, како каже, Руси и Срби су један народ.

Путиново са нестрпљењем чека председника Путина. Онако како то њима доликује – домаћински и уз звуке гусала и српских јуначких песама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво