Трећина сплитске борове шуме биће посечена

У марту ће почети масовна сеча дрвећа на сплитском брду Марјану на којем је око 35 одсто дрвећа заражено инсектом медитеранским поткорњаком.

Јавна установа за управљање Парк-шумом Марјан саопштила је да ће захват коштати око 200.000 евра.

Директор те установе Дамир Грубишић рекао је да су због пожарне сезоне ограничени временом те да је реч о специфичној ситуацији јер је шума у средишту града, пише Слободна Далмација.

На Марјану желе спасти оно што се спасти да, а захват који желе спровести изискује професионалан и организован приступ.

„Волонтери у овој ситуацији нису олакшавајућа околност зато што прети опасност од озледа и смртних случајева. Ово нису радне акције, него хитна мера за спас Марјана“, објаснили су из тог јавног предузећа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи