И робот може да добије отказ

Пример да је и роботима данас тешко да задрже посао дао је јапански Хотел „Хен на“, који је „отпустио“ половину од 243 робота јер су правили више проблема но што су могли да их реше.

Откако је отворен 2015. године, Хотел „Хен на“ се хвалио податком да је запослио стотине робота који су обављали разне послове. Међутим, морали су да признају пораз и „отпусте“ већи број необичних машина.

Без посла је остао робот у облику лутке под називом Чури, помоћник кога је имала свака хотелска соба.

Онлајн сервиси као Сири, Гуглов асистент и Алекса, доступни сваком госту на мобилном телефону, учинили су да Чури постане потпуно бескорисан.

Чури је могао да промени температуру у соби и да одговори на нека једноставнија питања, али није имао појма о оближњим туристичким атракцијама.

Проблем са Чуријем је био и тај што је непрекидно будио госте јер је хркање разумео као питање.

Роботи на рецепцији су такође замењени јер нису могли да фотокопирају пасоше гостију, па је увек неко од особља морао да обавља посао уместо њих.

Роботски носачи пртљага могли су да допру само до 24 собе, а у хотелу их има више од стотину.

Када су лошији временски услови, када пада киша или снег, уопште нису били функционални, а често су се заглављивали пролазећи један поред другог.

Истине ради, зна се да су многи повучени роботи били у служби годинама, те су због старости и застарелости замењени, преносе јапански медији.

Управа Хотела „Хен на“ је на крају одлучила да због ретрофутуристичког имиџа који је остављао њихов хотел, роботе не замењује новим, већ да њихове послове повере људима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво