„Аурус“, блиндирани аутомобил којим ће се Путин возити и Београдом

Највише мере обезбеђења пратиће Путинову посету. Кроз Београд, председник Русије возиће се у свом аутомобилу, а уз њега, биће и педесетак припадника руске Федералне службе безбедности.

Према протоколу, председников аутомобил се понекад доставља возом, а чешће, из безбедносних и оперативних разлога, теретним авионом.

Возила намењена руској делегацији допремају се раније другим летом и прате Владимира Путина током посета иностранству.

„Аурус“, нови аутомобил руског председника, први пут је представљен јавности на инаугурацији Владимира Путина у мају прошле године. Модел „аурус сенат“, серија „кортеж“, прављена је специјално за Путина.

Док остали блиндирани аутомобили који изађу из фабрике могу имати највише седам плус безбедносни систем, Путинов аутомобил премашује све до сада направљене. Отпоран је на нападе из ваздуха, бојне отрове, а прилагођен је и да издржи под водом.

Унутрашњи луксуз се подразумева – кожа и право дрво, мини-бар и доста тога што чини председничку лимузину.

Аутомобил, бар колико смо могли да видимо, има и хибридни погон, комбинацију струје и бензина, што значи да је и у еколошком тренду.

Овакве лимузине, али много мање опремљене, могу да наруче и остали руски функционери, али и бизнисмени. Наравно, чекање се мери у месецима или годинама, у зависности од тога када је ко стао у ред.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво