Рент-а-„ујка“, изнајмите особу која ће вас слушати како се жалите

За само осам евра, у Јапану можете изнајмити човека који ће вас слушати како се жалите, завршавати ваше обавезе или растеривати досадне удвараче и оне који вас прате.

Таканобу Нишимото има необичан посао. Овај 50-годишњак, како пише сингапурски дневни лист The Straits Times а преноси Бизнис инсајдер, регистровао је "Ossan Rental", онлајн сервис у Токију још 2012. године.

Осан је јапанска реч која означава ујака, али и мушкарца средњих година.

За само 1.000 јена, то јест нешто више од осам евра по сату, корисници Нишимотовог сервиса добиће особу која ће саслушати све њихове проблеме, чистити по кући, средити двориште, куповати у супермаркету, посаветоваће их...

„У Јапану, мушкарци средњих година углавном су предмет подсмеха због косе која је почела да их напушта, пивских стомака који су почели да расту, лоших хигијенских навика“, објашњава Нишимото.

Његова мисија је да разбије стереотипе који прате „ујке“.

„Најпре сам мислио да ће савете тражити, то јест клијентелу чинити углавном млади мушкарци. Међутим, највише корисника чине жене између 20 и 60 година“, истакао је Нишимото.

Захтева сваког дана има све више, али они који траже помоћ од Нишимотових „ујки“ највише са њима причају о одлукама које се тичу промене посла, љубавним јадима, а много је и оних којима само треба друштво за одлазак на концерт или у бар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво