Српска хероина за РТС: Нисам оклевала да спасем дете

Ирена Ивић из Прокупља која вози аутобус у америчком Милвокију каже за РТС да није уопште оклевала када је угледала бебу без надзора на хладној улици.

Дете од годину и по дана, које је босоного и у пелени лутало по хладноћи улицама Милвокија, спасила је српкиња Ирена Ивић, која је возила аутобус. На церемонији која је одржана у част Ивићеве, речено је да је направила херојски подвиг.

Ток децембарског јутра док је возила аутобус на линији 54 у Милвокију Ирена је угледала уплакано дете.

"Видела сам преко улице да дете плаче и трчи около и да не зна где ће и шта ће. Прво сам мислила да је мушко дете, међутим, испоставило се да је женско. Она је била само у памперсу и бодију. Као и сви нормални људи нисам ни о чему друго размишљала осим да зауставим аутобус, да пређем улицу и да то дете спасем јер ту је близу ауто-пут", рекла је за РТС Ирена Ивић.

Дете је унела у аутобус и иако је била веома узнемирена позвала је надлежне службе и девојчица је спасена.

Уследила је медијска популарност и признање локалних власти.

То што је урадила оцењено је као херојски подвиг а у Ирениној породици у Прокупљу радост и понос.

"Ово је баш специфично за дете и хумано је и просто нисам могла да верујем да се њој то десило. Она је много добра, не што је моје дете, али је добра. Као човек је добра", каже Иренина мајка.

Према наводима полиције дете је изашло из куће док је мајка била у психичкој кризи. Дете је враћено оцу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво