Нови суперхерој на београдским улицама

У време када нам мањка суперхероја, Београд добија свог. Макар на папиру. Његова супер моћ је трапавост и њоме се бори против лоше ироније и сарказма према грађанима. Аутор је младић из Београда потписан псеудонимом „Лошић“, а његове идеје у дело спроводи цртач „Добрић“.

„Бе-Ге мен је један обичан момак који заправо има 25 година, нема стално запослење, живи са родитељима и основна супермоћ му је трапавост – то је једна једина супер моћ коју он има“, објашњава сценариста Милош Симић.

Једна епизода – један скеч. Кроз свакидашње ситуације стрип јунака, аутори приказују редовно стање у престоници.

„Ми смо размишљали како бисмо направили неког суперхероја којег ћемо понудити нашем главном граду. Имали смо и неке друге ствари које су Београђани пробали како би им живот био бољи. Па ето сада, можда, да пробамо са неким суперхеројем који ће искристалисати ствари. Можда успемо, а можда и не“, истиче Симић.

Интересовање за несташлуке овог јунака потврђује да и у данашње време има простора за „девету уметност“. Иако се стрип за сада може читати само на екрану, техника цртања је остала традиционална.

„Ми скицирамо страницу најједноставније. Значи нема неког стори борда и то, него просто само скица странице. И ја онда директно на страници, на табли цртам. Договарамо се око сваког кадра, све је ствар договора. У принципу његов посао је писање, мој посао је цртање“, наводи Срђан Јерковић.

Договарају се уз кафу, а инспирацију налазе свуда у Београду. Ипак, физички изглед главног јунака, инспирисан је стрипом.

„Мој Бе-Ге мен можда највише личи на Алан Форда, можда подсећа на њега зато што је мало лепши и згоднији, али по понашању је и даље један онако доброћудни младић, збуњени који лута улицама Београда“, каже Јерковић.

Авантуре овог момка можете читати на Стрип блогу, а ако погледате око себе, сигурно ћете запазити многе сличне Бе-Ге мену. А можда сте тај лик баш ви.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво