Бесплатна новогодишња забава испод торња на Авали

Бесплатно новогодишње дружење за све генерације на Авали уз Деда Мраза, радионице за децу, малу школу електронике, фотографисање, етно-продавинце и посету музеју, ЈП „Емисиона техника и везе“ организоваће на свом комплексу торња 23. децембра 2018. године, од 11.30 до 13.30.

На београдску Лапонију стиже Деда Мраз да се фотографише са најмлађима, који ће уједно моћи да у Музеју активно учествују у радионици прављења робота.

„Док се малишани узраста до 12 година занимају у малој школи електронике, њихови пратиоци моћи ће да купе неки домаћи производ или се угреју куваним вином и ракијом који ће се продавати на етно-тезгама дуж пута“, најавила је Јелена Димитријевић Гајић, менаџер за односе с јавношћу одељења Авалски торањ, ЈП „Емисиона техника и везе“.

Према њеним речима, разлога за добру празничну атмосферу има много: „У лепом расположењу обележићемо изузетно успешну годину у којој је видиковац торња посетило 185.000 људи, односно 21 одсто више него претходне године, која је била рекордна у протеклих пет година.“

Авалски торањ највиша је грађевина на Балкану (204,8 метара) и једна од пет најтраженијих туристичких дестинација Београда.

Аваласки торањ био је изграђен 1965. године, по пројекту архитекти Угљеше Богуновића и Слободана Јањића, када су на њему постављене и прве телевизијске и радио антене.

Након НАТО бомбардовања 1999. године, Авалски торањ је срушен, да би само деценију касније након реконструкције, он заблистао у пуном сјају. По моделу старог торња, са истом функцијом телекомуникационог објекта и антенским стубом, торањ данас красе два лифта и кафе-бар који се налази на 119. метру, односно видиковац на 122. метру, одакле се протеже невероватан поглед на север Србије.

Торањ је у надлежности ЈП „Емисиона техника и везе“ од новембра 2010. године, као најзначајнији телекомуникациони објекат, на услузи телевизијским и радио емитерима, као и мобилним оператерима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи