Највећи северноамерички дијамант откривен на тлу Канаде

Рекорд највећег дијаманта пронађеног на тлу Северне Америке, који је држао 187-каратни дијамант откривен на истом налазишту компаније „Дијавик дајмонд мајн“ 2015. године, сада је потисла новооткривена конкуренција – жути дијамант који је тежи за читавих 365 карата.

Откриће дијаманта одиграло се захваљујући запосленима компаније „Дијавик дајмонд мајн“ у октобру, а јавност је о томе информисана тек сада. Још није процењено колико 552-каратни дијамант вреди, али је његов највећи претходник продат за 1,3 милиона долара. 

Димензије дијаманта су 33,74 пута 54,56 милиметара, а пре продаје биће подељен на ситније комаде, наводи Форбс.

Дијамант није претрпео значајна оштећења приликом ископавања, па компанија сада пажљиво бира партнера који ће извршити његову даљу обраду.

Овакав дијамант је потпуно неочекивано откриће за Северну Америку и представља прекретницу за индустрију драгог камења у том делу света, наводе из компаније „Дијавик дајмонд мајн“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи