Зашто је мач Лука Скајвокера из „Ратова звезда“ повучен са аукције

Светлосни мач који је Лук Скајвокер користио у првом делу „Ратова звезда“, повучен је са аукције у Лос Анђелесу након што су фанови посумњали да се не ради о оригиналном примерку.

Аукционер из аукцијске куће „Профајлс ин Хистори“ рекао је да су отказали продају светлосног мача због „контрадикторних информација“.

Светлосни мач који је Скајвокер користио у првом делу филма Стар Ворс описан је као „један од пет мачева Оскаром награђеног дизајнера Роџера Кристијана, креираних за глумца Марка Хамила за филм из 1977. године“.

Фанови ове култне филмске саге и блогери покренули су, међутим, дискусију о томе да ли је мач оригиналан или је реч о копији.

Очекивало се да ће овај светлосни мач достићи цену од 200.000 долара.

Филмски продуцент и извршни директор аукцијске куће која продаје овај светлосни мач Џо Мадалена рекао је да су повукли мач из продаје док не утврде његово порекло, преноси Klix.ba.

„Светлосни мач поново ћемо понудити на аукцији тек када Кристијан разјасни све недоумице“, рекао је Мадалена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи