Египатска полиција контролише продају жутих прслука

Власти у Египту ограничиле су продају жутих прслука, који су постали симбол социјалног покрета у Француској, кажу египатски трговци, неколико недеља уочи осме годишњица побуне којом је свргнут режим тадашњег председника Хоснија Мубрака после масовних протеста.

Продаја жутих прслука у Египту, коју контролише полиција, више није могућа без дозволе, наводе трговци, а преносе француски медији.

„Продаја тих прслука постаје опаснија од продаје дроге“, рекао је неименовани трговац.

Други трговац наводи да се званичници националне безбедности боје „заразе“ након протеста у Француској.

У Египту је за сваки протест потребна дозвола полиције.

Проистекао, пре свега, из средње класе, покрет „жутих прслука“ назван је по флуоресцентним прслуцима какве морају да поседују сви возачи у Француској, а сада их носе демонстранти који протестују против фискалне и социјалне политике председника Емануела Макрона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара