Светски државници из визуре Др Маријаса

Тајанствени уметник Др Маријас, који је рођен у Србији, а живи и ради у Мађарској већ готово три деценије, на необичан начин представио је на својим сликама светске државнике и узбуркао мађарску јавност.

Необична изложба у Будимпешти привукла је пажњу мађарске јавности. Уметник под псеудонимом Др Маријас изложио је радове на којима су најпознатији светски државници представљени на специфичан начин.

Посебно интересовање изазвала је слика названа Света фамилија у Пикасовом студију, а која подсећа на чувено уље на платну Пабла Пикаса Госпођице из Авињона које је назвао по борделу у Барселони.

На слици Др Маријаса премијер Орбан окружен је Трампом, Путином, Меркеловом и Нетанјахуом.

Иначе, на већини цртежа преовлађује Виктор Орбан који је неретко представљен као анђео.

„Наравно да десничари мисле да их провоцирам и да је све ово анархизам. С друге стране левичари мисле да сам полудео и постао конзервативац који жели да се допадне владајућој странци наравно ништа од тога није истина“, каже уметник.

Посетиоци изложбе истичу да је реч о веома духовитим сликама, те да се уз овакву уметност све лакше подноси.

Сликар, визуелни уметник, писац и музичар Др Маријас рођен је у Новом Саду 1966. године, на Универзитету уметности у Београду развијао је своје таленте, да би се 1991. године преселио у Мађарску где и сада живи, наводи се у биографији уметника на његовом сајту.

Др Маријас излагао је самостално у Будимпешти, Београду, Лондону, Љубљани, Бечу, Пекингу, Прагу, Њујорку.

број коментара 0 пошаљи коментар