Најбољи светски научници, уметници и бизнисмени 2019. у Београду

У Цириху се одржава годишњи састанак „Ворлд мајндс“ заједнице, која окупља хиљаду најбољих светских научника, уметника, бизнисмена. Ове године тридесетак их је из Србије. Наредни састанак 2019. године први пут ће се одржати ван Цириха, и то у Београду.

Ролф Добели, оснивач „Ворлд мајндс" заједнице каже да је Србија дивна земља, са развијеном науком.

„Људи у западној Европи то не знају. Желимо да ојачамо везу између Србије и Балкана и научне заједнице коју имамо у Немачкој, Швајцарској, САД", напомиње Добели.

„Овде је перјаница човечанства, јер су ту нобеловци, људи из света науке, уметности, културе, па и бизниса, иновација, креација, тако да је ово велика ствар", истиче глумац Милош Биковић.

Говорећи о томе да раније није чуо за ту организацију, Биковић сматра да је велика ствар проговорити о томе и скренути пажњу на „Ворлд мајндс" и да је још већа то што ће доћи у Београд.

На скупу у Цириху премијерно је приказан и спот „Србија ствара" чиме је званично почела истоимена кампања.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2018, 22:10)
anonymous [нерегистровани]

Spot je mogao biti i bolji

Mogli ste u spotu da spomenete i najveći džez festival u Istočnoj Evropi i Kustendorf itd. Ali dobro...

(четвртак, 06. дец 2018, 20:48)
anonymous [нерегистровани]

Nas hvale pred nama!

A onda na javnim manifestacijama obrukaju, izruži ili nam uopšte i ne posvete pažnju naši prijatelji sa "zapada", a mi psujemo i kritikujemo ih kad god stignemo, da bi smo im onda poleteli u samilosni zagrljaj i onda igra ide opet iz početka... ringe, ringe raja!!