Панде у Сечуану добијају резерват од милијарду и по долара

Кина ће ускоро постати богатија за резерват панди који ће бити двоструко већи од Националног парка Јелоустон у САД.

У градњу ће бити уложено милијарду и по долара, а резерват треба да обезбеди заштиту пандама у југозападној провинцији Сечуан.

Овај пројекат ће ојачати економију Сечуана и побољшати услове живота панди у том планинском региону. Осим тога, парк ће бити место где ће сви љубитељи панди моћи да уживају читав дан.

Очекује се да ће резерват годишње привући готово 20 милиона посетилаца, преноси портал Кликс.

Џиновска панда важи за незваничну маскоту Кине, а ове животиње некада су живеле широм јужне и источне Кине док их сада има још само у шест планинских ланаца у провинцијама Сечуан, Шанси и Гансу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи