За две недеље 58.000 прекорачења брзине у италијанском градићу

Када су власти малог италијанског градића поставиле пробну камеру за мерење брзине, нису ни слутили да ће поставити рекорд – 58.568 забележених прекорачења брзине за само две недеље.

Градоначелник Алесандро Алесандри наложио је постављање камере када су се десетине, од укупно 120 становника, жалиле на пребрзу вожњу улицама градића.

Мало је рећи да није могао да верује када су двонедељни резултати стигли на његов сто.

Подаци су показали да су возачи прекорачавали брзину сваких неколико минута на путу у зони где је дозвољено 50 километара на сат. Најгори преступник возио је 135 километара на сат.

„Заиста је невероватно, имајући у виду да имамо становнике који редовно прелазе тај пут“, истакао је Алесандри.

Постављена близу главног пешачког прелаза, камера је забележила десетине возила која су се кретала брже од 100 километара на сат, што је два пута више од дозвољеног.

Скоро сви од 20 најгорих преступника „пролетели“ су кроз градић усред дана.

Градоначелник је за лист Коријере дела сера рекао да његово место, близу границе са Француском, има огромне проблеме са неодговорним возачима.

Од три главне руте које повезују Пијемонт са северном италијанском обалом, пут кроз Акуетико је био најбољи за оне који су желели да избегну лежеће полицајце, полицијске радаре или наплатне рампе.

А ту су и мотоциклисти, који користе „идеални асфалт, добру ширину пута и сталне кривине“ да организују трке између већих градова, наводи лист.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара