Црвени спортски кабриолет „Мејд ин Курдистан“

Два брата из града Раниа у ирачком Курдистану, праве сопствене луксузне аутомобиле. Међу њима и спортски кабриолет.

Два брата, Камал и Оат Селим, направили су осам луксузних аутомобила. Делове набављају локално, оно што им недостаје, производе сами.

Млађи брат Оат Селим каже да уживају у свом таленту: „Нисмо питали друге за помоћ, желимо да то буде наш пројекат и да проширимо нашу фабрику. Желимо да правимо боље аутомобиле у Курдистану и да људи то знају“.

Почело је као хоби, из љубави према аутомобилима. Сада примају и наруџбине.

„Нисмо добили наруџбине ван Курдистана, али у региону смо дизајнирали и продали четири поручена аутомобила“, прича Оат.

Надају се да ће једнога дана, уз подршку владе, моћи да прошире своје пословање и чак изграде фабрику за производњу луксузних аутомобила.

„Рад је веома тежак, али уживамо у њему. Има нас петорица браће али радимо пажљиво и напорно, као један“, објашњава старији брат Камал.

Најзанимљивије достигнуће им је атрактивни црвени кабриолет. Дизајн комбинује елементе италијанских произвођача спортских аутомобила.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи