Београд засијао у новогодишњем руху, 48 локација више него 2017.

Новогодишња расвета у Београду званично је укључена у 16.15 сати, окићене су 122 локације у централним градским општинама, а у плану је још седам локација у центрима приградских општина.

Директор ЈКП „Јавно осветљење“ Александар Цинцар Попоски наводи да је новогодишња расвета бити постављена на укупно 129 локација што је, како каже, у односу на прошлу годину 48 локација више.

Осим Обилићевог венца, где су постављени тунел у бојама српске заставе и "златни" лавиринт у чијем средишту је јелка, рекао је да су окићени Кнез Михаилова улица, плато Димитрија Туцовића, паркови Митићева рупа, Мањеж, Мали Ташмајдан, Велики Ташмајдан, Калемегдан, плато испред Храма Светог Саве...

Додао је да је на постављању новогодишњег осветљења било ангажовано око 80 радника у све три смене, те да им је требало око два месеца да заврше посао.

Како је истакао, новогодишње свечано осветљење је од изузетног значаја за развој туризма у главном граду.

„Сви светски градови улажу на исти начин и много више новца не би ли привукли што већи број туриста. Новогодишње осветљење је само део манифестације Града Београда која се зове – 'Београдска зима' и служи управо у ту сврху“, нагласио је Цинцар Попоски.

Да новогодишња расвета доприноси развоју туризма сматра и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

„Надам се да ће се празнично осветљење допасти Београђанима, али и туристима, чији број из године у годину стално расте“, каже Радојичић.

„Према подацима Туристичке организације Београда, децембра 2012. године наш град је посетило скоро 34.000 страних туриста, а у истом периоду прошле године имали смо више од 80.000 гостију, од чега 65.000 из иностранства“, навео је Радојичић.

Додао је да верује да ће се тренд повећања броја гостију уочи новогодишњих празника наставити и да ће их ове године бити још више.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво