Продаје се накит Марије Антоанете који није виђен више од 200 година

Дијамантске и бисерне минђуше, бисерна огрлица, огромни бисерни привезак и други накит некадашње француске краљице Марије Антоанете, наћи ће се на аукцијској продаји куће „Сотби“ у Женеви, преноси АП.

Аукција је прилика да се једном у животу види накит који је генерацијама у власништву династије Бурбон-Парма, а неки комади нису јавно приказивани више од 200 година.

Круна аукцијске продаје је „Бисер краљице Марије Антоанете“, привезак од бисера и дијаманата, за који се очекује цена до два милиона долара, можда и више.

Привезак чини природни бисер од 2,58 центиметара и већи је од Перегрине, бисера који је некад био у власништву холивудске звезде Елизабете Тејлор.

Краљица Марија Антоанета, којој је 1793. године у 37 години одсечена глава, успела је да својим рођацима прокријумчари неке комаде свог највреднијег накита.

Краљичин накит укључује и дијамантске и бисерне наушнице, дијамантски брош, огрлицу од природних бисера и дијаманата, као и дијамантски круг са монограмом садржи и увојак косе Марије Антоанете.

Краљица је била синоним за расипништво, што је изазвало велико незадовољство у народу који ју је оптуживао за финансијску кризу државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво