„Нај торте“, такмичење на којем су све торте победничке

Професионалци и аматери, посластичари и домаћице на истом задатку готово три деценије – засучу рукаве да обрадују малишане без родитељског старања. Акцију „Нај торте“ организују „Новости“, а слаткиши из целе земље ове године отишли су на 14 адреса.

Ни повреда леђа није спречила Љиљану Ћосић да направи торте за децу без родитеља и то 29. годину заредом. Мењали су се рецепти, облици, али је један састојак увек ту – љубав према деци.

„За 29 година ни мојој деци нисам толико пружила“, прича Љиљана.

Без љубави није могла ни торта из Грачанице. Додали су у њу кажу још чоколаду и орахе.

„Надам се да ће деца бити срећна кад је буду пробала. Ово је други пут да учествујемо, немамо нажалост увек могућности да дођемо овде, јер ипак су то велики трошкови“, објашњава Гордана Ђорић из Уније пословних жена „Авенија“ из Грачанице.

Да кућа од балона до деце стигне свежа побринула се и једна Ужичанка.

„Торта је игром случаја настала синоћ од 10 часова јутрос до пет. И како је завршена, тако је спакована и пут под ноге“, прича посластичарка Душица Ђорђевић.

Ко прође он и застане пред бајкама од торти. Ипак, не крију се фаворити. Међу стотинак торти најмање су биле важне награде. Воћне или чоколадне, све су победиле.

„Ту има доста посластичара, али велики број торти поклањају жене домаћице. И то баш с љубављу поклањају и знају где иду те торте. Овог пута за шест домова у Београду, најдаљи дом је у Панчеву“, објаснила је Лидија Обрадовић, председница „Фонда хуманости“ компаније „Новости“.

Следеће године акција „Нај торта“ прославиће мали јубилеј - 30 година. Организатори се надају да ће торти бити чак десет пута више.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи