Кад руски Шварценегер савија тигањ у ролну пред Београђанима

Београд има необичног госта витеза, снагатора, власника једанаест Гинисових рекорда - Руса Александра Муромског.

Висок је 190 центиметара и има 130 килограма. Савија арматуру у чвор, тигањ у ролну, к'о од шале ломи дрвени штап о колено, а 25 пута је био шампион Русије у дисциплинама снаге.

Александровој снази диви се и један од најмоћнијих људи света, Владимир Путин, а он каже да му је као малом идол био Шварценегер.

„Када сам постао Гинисов рекордер био сам у прилици да упознам Шварценегера. Рекао ми је да је његова највећа инспирација био један руски снагатор Јуриј Власов. Погледао је мој наступ и био истински одушевљен“, прича Александар Муромски.

Домаћини руском витезу су српски витезови окупљени око витешког реда „Свибор“.

„Александар је светски шампион у многим дисциплинама и на срећу наш брат и пријатељ, тако да са њим нећемо да одмеравамо снагу, али ћемо и ми да покажемо шта Свибор ради и чиме се ми бавимо“, истакао је Радивоје Радуловић из Српског витешког реда „Свибор“.

Александар планира да забележи још један рекорд, дванаести. Жели да окупи 20.000 људи који ће својим телима исписати Христос воскресе. Верујући је човек и каже да ће му тај рекорд бити нарочито драг.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво