Организовала ултрамаратон на Бобији, сада гледа према Монблану

Прича о Драгани која живи на планини Бобија код Љубовије и уз тешке горштачке послове трчи ултрамаратоне одушевила је многе. У међувремену, јавили су јој се донатори и помогли да на Бобији организује ултрамаратон за око 200 тркача.

Од два животна циља, Драгана је каже успела да оствари један: да на планини где је пустила прве тркачке кораке организује ултрамаратон. Следећи њен подухват биће трка дуга 330 километара на Монблану.

„Људи су ме баш подржавали и говорили: Ти си она горштакиња што трчиш. Без њих ова трка не би успела да се реализује. Помогли су ми и, оно што је мени јако драго, препознали су праву причу, моју искреност и да није то нешто што је лако дошло, већ да је то резултат доста уложеног труда“, каже Драгана Обрадовић.

Драгана је постала и најбољи промотер свог места. Пријатељство са њом за већину учесника био је први мотив да дођу, а други, кажу, њена прича о кањонима, видиковцима и другим пределима нетакнуте, азбуковачке природе.

„Не могу да уђем у њену кожу, али ово, за ово треба пуно, пуно труда и залагања, а прво јој се дивим самим тим да овако млада девојка живи на планини сама и да се уопште охрабри да овако нешто организује. Ипак је ово велики догађај“, каже Бранко Јоцић из Лознице.

„Ту су и кањон Трешњице и кањон Љубовиђе, кањон Сушице, Трибућа, тако да има доста тога да се види и за посетиоце и за тркаче“, наводи Владимир Панић из Ваљева.

Захваљујићи Драгани, и њеној истрајности, око 200 људи из целе земље, из њеног родног места отишло је са најлепшим утисцима, и с обећањем да ће доћи опет, ако не пре, онда на Бобија ултрамаратон следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи