Она има рецепт за грицкалице од сира, али и за успех

Посао у маркетиншкој агенцији заменила је оним у прехрани. Уместо за послодавца, почела је да ради за себе. Открила је рецепт за грицкалицу, али и успех.

Kада дођете у госте обичај је да вас послуже слатким и водом. Ако сте код Манојловића уместо тога изнеће вам качкаваљ на њихов начин. Идеја да сир може бити грицкалица, али и посао, јавила се пре пет година.

„Нас је то асоцирало, знате када нарендате качкаваљ на пицу па остане по тепсији по тефлону и онда се он запече и хрска. Ми смо решили да тај укус задржимо, али да га направимо на здрав начин“, каже Тијана Махојловић, која је заједно са супругом упловила у предузетничке воде.

За производњу користе искључиво домаћи качкаваљ. Мељу га, мешају са зачинима и суше. Посао у прехрани Тијана Манојловић, која је економиста по струци, учила је у ходу.

„Нико се није научен родио, ја сам на сву срећу имала помоћ, мој девер је технолог, тако да смо ми заједно долазили до те приче, хватали су се често за главу са тим шта ја и како хоћу, али смо на крају изгурали целу причу“, сећа се Тијана.

Иако су посао покренули пре четири године тек претпрошле године добили су коначан производ. Баш толико је кажу било и потребно да идеју спроведу у дело.

„Управо то време које је протекло од тестирања до изласка производа на тржиште је време које је нама било да скупимо да бисмо купили сваку машину понаособ, а и нама машине које смо куповали нису биле довољно добре него смо морали да их модификујемо“, објашњава ова предузетница.

За све то требало је доста стрпљења, а управо оно је кључ успеха у предузетништву, истиче Тијана.

„Ако ви видите да за годину дана, две године можете да зарадите озбиљан новац од тога, али да имате довољно стрпљења и визије да кажете: 'Да, за две године ће се то заиста десити', онда не бројите да ли можете у овом моменту да живите од тог посла него идете напред“, тврди Тијана.

И зато уколико у првих годину дана не видите добит од посла не треба да одустајете, као што ни у посао не треба да крећете без јасне идеје шта желите да постигнете.

„Сваки нов производ мора да изгради своје место на тржишту, места има онолико колико га ви направите у смислу када пронађете потребу за производом не правите произвиоде на памет, јер ако постоји потреба искористите тај тренд“, светује млада предузетница.

Не само да је искористила тренд, јер је на тржишту и те како било потребе за овим производом, већ је почела да ужива у ономе што ради. Kада је напустила посао у маркетиншкој агенцији промене су биле видљиве на самом почетку. То нам потврђује и њена мајка, која јој је десна рука у производњи.

„Kад је прешла на свој посао, као кад се балон ослободи, једноставно она је почела да дише и почела је да живи, без обзира на све то што је ту било пуно посла, можда и више него на претходном послу који је радила, али ово је постала она, њена креативност је почела њој да прија јер је она то желела“, каже Тијанина мајка Гордана Маринковић.

Њену срећу додатно ће учврстити чоколада која не гоји - јер је то наредни производ који намерава да развије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво