Звезда је рођена и чека име!

Младунче које је окотила лавица Џамила у зоолошком врту на Палићу, прва је снимила суботичка екипа РТС-а.

Звезда је рођена. Мала лавица прави своје прве кораке десетак дана од доласка на свет. Мајка Џамила скривала је младунче од очију јавности, а када ју је михољско сунце измамило у шетњу, добили смо прилику да га снимимо.

„Малецка се лепо развија. Има десетак дана, отворила је очи и почела је да истражује свет око себе“, објашњава Кристијан Овари, биолог у Зоо-врту „Палић“.

„У суштини брзо напредује јер је јединица. Сви смо усхићени и јако срећни поготово што је девојчица и биће јако леп додатак нашој породици лавова. Ако ствари буду ишле како треба она ће највероватније бити мама новој генерацији лавића“, додао је биолог.

У палићком врту природе процењују да ће мала лавица за две до три недеље изаћи из волијере. Тада ће и посетиоци моћи да је упознају, а сви су позвани да предложе име.

„Најзанимљивија имена ћемо ставити на гласање на нашу страницу на Фејсбуку и на тај начин ћемо добити име које ће она носити“, најављује Весна Давидовић.

Зоолошки врт на Палићу расписао је и ликовни конкурс на тему „Младунче лава“, а радови се могу послати обичном и електронском поштом. 

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво