Дочекала стоту са четири генерације око себе

Крагујевчанка Јулка Митровић, прославила је стоти рођендан. Иако је ушла у други век, цео дан је у покрету. Необичну виталност и добро здравље, каже, дугује раду и умерености у свему, али пре свега слози у породици. С њом, на рођенданском слављу, четири генерације потомака.

Као да јој није сто - лака и витална, на капији дочекује госте, пита за здравље, даје савете. Пре двадесет година, из села Љуљаци, прешла је код кћерке, и сад каже, ужива.

„Не питај ме живот какав ми је био, ал видиш колико живим. Али кад ми умро муж, немам ни леба ни с леба, гладни“, каже Јулка Митровић, стогодишњакиња из Крагујевца.

Сама са шесторо деце по цео дан у надници „мушки је претурила“ сваки посао преко главе.

„Онда није било трактора, него сам орала са кравама. Па деца мала, ситна, једно води краве, претура се пред краве, једно дружи, ја плуг, ћут и не питај ме“, присећа се Јулка.

Данас, поред ње деца, унуци, праунуци, чукунунуци. Живот мери својим потомцима.

„Срећна сам што је дочекала, јер се много намучила. Хвала богу, сад лепо живи, све јој пружам, све што је пожелела“, истиче ћерка Вера Карталовић.

„Од бабе Јулке, памтим само најлепше. Памтим пуно љубави, пуно лепих речи“, каже унук Драган Радовановић, док праунука Ана Пантовић истиче: „Нас тринаест праунука је очувала све, од најстаријег без мало до најмлађег.“

„Сви су се породили, па по пет, шест месеци, па га донесу код мене у село и док пођу у школу“, наводи Јулка Митровић.

Уз рођенданску торту, жеље, да још дуго живи. Крепка и ведра, слављеница обећава да ће бити тако.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво