Безос планира отварање 3.000 трговина без продаваца

„Амазон гоу“ планира да до 2021. године отвори 3.000 трговина без благајни и продаваца, у које купци улазе и купују уз помоћ апликације на мобилном телефону, а у настојању да привуче нове купце у својим мини-маркетима и сендвичарама, објавио је „Блумберг њуз“.

Извршни директор Џеф Безос ради на томе да пронађе најбољи формат за тај скуп подухват, додаје Блумберг позивајући се на неименоване упућене изворе.

Нови „Амазон гоу“ продајни центри могли би имати да буду мини-маркети са свеже припремљеном храном и са неким намирницама. Друга могућност су киосци.

Агресивно и скупо ширење „Амазона“ могло би да угрози продавнице које раде нон-стоп и трговине сендвича, породичне пицерије и мобилне продавница такоса, напомиње агенција.

За „Амазон“ су изазов високи трошкови отварања сваке трговине. Први „Амазон гоу“ у Сијетлу коштао је више од милион долара само за хардвер.

„Амазон гоу“ је прву трговину без благајне отворио у близини седишта, у Сијетлу 2016. године.

У међувремену је најавио још две такве трговине у истом граду и у Чикагу.

„Амазон гоу“ функционише тако што купци улазе у трговину уз помоћ апликације на мобилном телефону и након скенирања мобилног на окретном улазу бирају између салата, сендвича, пића и грицкалица. Затим одлазе из трговине, не заустављајући се на благајни.

Сензори и рачунари детектују шта су узели и аутоматски им наплаћују преузети оброк или намирнице, пише Блумберг.

У „Амазону“ разматрају могућност да до краја године отворе 10 таквих трговина, у идућој још 50 у великим градовима, а до 2021. године до 3.000, наводи Блумберг.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи