Казахстанац обилазећи свет пише путописе, опљачкан у Београду

Још један светски путник пролази кроз Београд. Мисли лепо о нама и нашој земљи, а доживео је непријатност – украден му је ранац са белешкама о путовањима од којих је планирао да почне нови живот.

За пет година обишао је 25 земаља и прешао више од 165.000 километара. Све то је Казахстанац Сергеј Бондаренко урадио без новца, стопирајући.

„Ни од кога ништа не тражим, али када ме људи виде са ранцем на коме су исписане све информације о мени – да путујем без новца, када виде заставе земаља које сам посетио, одмах започну разговор о путовањима и помажу ми“, каже Сергеј Бондаренко.

Одрастао је без оца, мајка га је напустила када му је било 17 и тада је постао бескућник. Године 2013. одлучио је да промени живот и започео прво путовање до Москве.

„Проверио сам које земље могу да посетим без визе. Има их 81. Следеће што планирам је да идем у Јужну Америку, јер ће ми тако бити лакше да стигнем до Сједињених Америчких Држава, где желим да живим“, објашњава Бондаренко.

У најлепшем сећању су му Кина и Јужна Кореја, у најгорем Камбоџа, за коју тврди да није баш сигурна. Али није тамо доживео непријатност, већ у Београду.

„Ово је први пут да су ме опљачкали, оставио сам ранац у шатору и пре спавања отишао до бензинске пумпе да напуним телефон. Када сам се вратио, видео сам да је рајсфершлус шатора отворен и да је скроз празан. Остао сам без ичега“, наводи Сергеј.

У том ранцу је био цео његов живот – хард-диск са фотографијама и путописима које је намеравао да објави по завршетку путовања. Зато Сергеј моли да ако неко пронађе његову торбу, донесе је у скејт парк Ушће, где и даље кампује.

број коментара 15 пошаљи коментар
(среда, 12. сеп 2018, 12:50)
anonymous [нерегистровани]

Ma kako da ne...,

Kakvi su to roditelji, kakvi su oni hrišćani???
Šta pokazuju time drugima?
Strašno!

(среда, 12. сеп 2018, 11:44)
anonymous [нерегистровани]

Погледај у небо

Ако у било шта верује и има ишта људско у себи, позивам тог несрећника који му је украо ранац да га дискретно врати, јер никакву корист од тога нема, а овом младом човеку је покварио живот!
Неко то одозго ипак гледа...

(среда, 12. сеп 2018, 11:00)
anonymous [нерегистровани]

ne preterujte

Zasto bi sada "stvarali" losu sliku o nasoj zemlji samo zato sto je jedan stoper bio u pogresno vreme na pogresnom mestu?Zao mi ga je i treba mu te njegove stvari vratiti,ali ruku na srce,da mu se to desilo u Njujorku,Berlinu,Rimu,Parizu...osudili bi ste njega i skoro niko ne bi rekao eto kakvi su amerikanci,nemci,italijani ili francuzi.Pa i taj sto je uzeo taj ranac,vrovatno je jos gori mucenik.Ni jednog ni drugog zivot nije mazio.

(среда, 12. сеп 2018, 10:19)
lane [нерегистровани]

Ko ide do SAD autostopom...

Druze malo bolje bi valjalo da se informises ako mislis da ces od Juzne Amerike do SAD, da ne bi izgubio nesto vise od ranca. Juznu celu ces nekako i preci, mozda i Nikaragvu pa i do Meksika stici ako ne ides kroz Salvadorce, ali Meksiko neces sigurno...

(среда, 12. сеп 2018, 09:20)
anonymous [нерегистровани]

Imamo primere

Ja vozim biciklu po keju ali ne idem na Usce jer su novine pisale o otimanju i napadu.
Setimo se samo malog Stefana Milenkovica tu su mu oteli skejt.
Policija treba da malo poseti taj deo necu da kazem ko tu vreba ali oni znaju.
Ti se prepoznaju po svemu da im nije mestu tu i da samo vrebaju.

(среда, 12. сеп 2018, 05:53)
anonymous [нерегистровани]

Hah

Stvar je savremene nepismenosti biti toliko neoprezan u gradu. Svuda i uvek postoje džeparoši i sitni lopovi. Bukvalno ne znam šta je čovek očekivao.

(среда, 12. сеп 2018, 05:22)
anonymous [нерегистровани]

Buvljak

Sve stvari će te naći već sutra na buvljaku, oni to odmah prodaje na ti njihovim buvljim mestima

(среда, 12. сеп 2018, 03:45)
anonymous [нерегистровани]

Koooojaaaa sramota

A koja tek reklama za Beograd i Srbiju !

(среда, 12. сеп 2018, 02:44)
Петар [нерегистровани]

А шта ако су избеглице?

Ову потрагу за руксаком објавити на енглеском, арапском, турском, ...

(среда, 12. сеп 2018, 00:09)
anonymous [нерегистровани]

e

ako gledate ovo nekim slucajem vi sto ste ukrali taj ranac,vratite ga...
sram vas bilo da od sirotinje kradete...