Казахстанац обилазећи свет пише путописе, опљачкан у Београду

Још један светски путник пролази кроз Београд. Мисли лепо о нама и нашој земљи, а доживео је непријатност – украден му је ранац са белешкама о путовањима од којих је планирао да почне нови живот.

За пет година обишао је 25 земаља и прешао више од 165.000 километара. Све то је Казахстанац Сергеј Бондаренко урадио без новца, стопирајући.

„Ни од кога ништа не тражим, али када ме људи виде са ранцем на коме су исписане све информације о мени – да путујем без новца, када виде заставе земаља које сам посетио, одмах започну разговор о путовањима и помажу ми“, каже Сергеј Бондаренко.

Одрастао је без оца, мајка га је напустила када му је било 17 и тада је постао бескућник. Године 2013. одлучио је да промени живот и започео прво путовање до Москве.

„Проверио сам које земље могу да посетим без визе. Има их 81. Следеће што планирам је да идем у Јужну Америку, јер ће ми тако бити лакше да стигнем до Сједињених Америчких Држава, где желим да живим“, објашњава Бондаренко.

У најлепшем сећању су му Кина и Јужна Кореја, у најгорем Камбоџа, за коју тврди да није баш сигурна. Али није тамо доживео непријатност, већ у Београду.

„Ово је први пут да су ме опљачкали, оставио сам ранац у шатору и пре спавања отишао до бензинске пумпе да напуним телефон. Када сам се вратио, видео сам да је рајсфершлус шатора отворен и да је скроз празан. Остао сам без ичега“, наводи Сергеј.

У том ранцу је био цео његов живот – хард-диск са фотографијама и путописима које је намеравао да објави по завршетку путовања. Зато Сергеј моли да ако неко пронађе његову торбу, донесе је у скејт парк Ушће, где и даље кампује.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво