Немац постао православац: Највећу љубав коју сам осетио, осетио сам међу Србима

Из 1.250 километара удаљеног Хехингена у Немачкој, Михаел Буш, сваког лета долази у Шабац на одмор. Због дугогодишњег пријатељства са Србима, обичаја и традиције које је упознао поред њих, одлучио је да се крсти у православној цркви.

„Моја љубав према Србима је искрена и чиста, јер су ме прихватили као брата“, каже Михаел Буш. Тридесеттрогодишњи Немац у Шабац је долазио на славе и крштења, а онда је у православној цркви заказао и своје.

„Моја биолошка породица се разишла пре много година, и све то што ми је целог живота недостајало, нашао сам овде. Мој кум Милан Лончар ми је као брат. Највећу љубав коју сам осетио, осетио сам међу Србима“, истиче Михаел Буш.

Свештеник Војислав Петровић каже да је за нашу цркву велики догађај јер се врло ретко дешава, да неко из другог народа или друге конфесије, пређе у православну веру.

Пре 12 година, Михаел је почео да ради као механичар у ауто-сервису у Немачкој чији је власник Србин. Данас је пословођа који поред поправке возила, логистике и финансијског менаџмента, зна и све српске обичаје.

„Ништа од тога није познавао, није имао и све је то поред нас у нашој заједници видео, доживео, и заволео“, каже Саша Пурешевић, власник ауто-сервиса у Немачкој.

Најлепши су му српски специјалитети, а најтежи падежи. Буш каже да воли људе, сарму, ћевапе, воли све.

Овог лета, Михаел је у Шабац дошао са девојком. Угостиће и пријатеље из Немачке, јер жели, како каже, да и они упознају његову другу домовину.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво