Британка 10 сати у мору плутала и певушила да би остала будна

Држављанка Велике Британије која је пала са крузера код Лошиња и 10 сати провела у мору све је време певушила да би остала будна, откривају спасиоци.

Капетан хрватског спасилачког брода пронашао је 46-годишњу Кеј Лонгстаф на око 45 наутичких миља од хрватске обале.

„Срећом за нас и њу, одмах смо је видели јер је подигла руке и махала чим нас је угледала. Право је чудо што је преживела“, рекао је поручник фрегате Ловро Орешковић, капетан брода „Цавтат“ који је спасао Британку, преноси портал Глас Истре.

Орешковић је рекао да су на крузеру мислили да није преживела.

„Очигледно је у доброј кондицији. Рекла нам је да се бави јогом и да је плутајући у мору све време певушила да јој не би пала температура тела и да остане будна“, објаснио је капетан.

Крузер „Норвешка звезда“, са ког је Лонгстафова пала, пловио је на линији Пула-Венеција. Прегледом надзорних камера на крузеру утврђено је да је Британка са брода пала у петак у 23.45, али још није јасно како се то догодило.

Одмах после спасавања превезена је у пулску болницу, одакле је убрзо пуштена пошто је утврђено да је доброг здравственога стања.

„Пала сам преко палубе с брода. Била сам у води 10 сати. Срећна сам што сам жива“, рекла је Кеј Лонгстаф.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара