Да ли је непристојно спавати на поду на аеродрому?

Пре неколико недеља, лондонским аеродромом „Станстед“ патролирају контролори који спроводе нову меру – забрану спавања унутар терминала! Уколико се неком од путника то случајно деси, пробудиће га одмах, пишу британски медији.

Терминал за одласке се током ноћи понекад и потпуно затвара за путнике.

Реакције су подељене: неку аплаудирају овој одлуци, а неки су запрепашћени. 

Из „Станстеда“ су одлуку образложили у саопштењу у којем су навели да постоје „бројни разлози зашто се периодично затвара зграда терминала ноћу – радови на аеродрому у склопу трансформације у вредности од 600 милиона, као и омогућавање чишћења и других припрема за следећи дан“.

У саопштењу подсећају путнике да не спавају на терминалу и да не стижу на терминал много пре заказаног лета.

Портпарол аеродрома рекао је британском Телеграфу да је било много путника који су остајали током читаве ноћи на терминалу, поједини донесу „камп кревете“, вреће за спавање и другу покретну опрему за спавање како би избегли плаћање хотела.

Како објашњавају из Станстеда, то зна да омета остале путнике и особље, који не могу од њих да прођу или да седну.

„Постоји велики број опција да се то избегне, на аеродрому и у близини постоји смештај. Постоји велики број хотела као и опција преко сајта Аирбнб“, каже портпарол аеродрома.

Он истиче да спавање у седећем положају не представља проблем, као и да ће се они путници којима је тог дана отказан или одложен лет, уколико им компанија преко које путују не обезбеди смештај, третирати другачије у односу на ово правило.

Популарни сајт „Спавање на аеродромима“ (Sleeping in Airports) сакупља оцене и извештаје путника о аеродромима широм света.

Сајт у овом случају пише да многи аеродроми нису званично увели ову забрану и да вас неће избацити са терминала, али ће вас питати зашто нисте у хотелу и тражиће вам доказ да путујете следећег дана.

Са друге стране, истичу на сајту, постоје аеродроми који олакшавају путницима да се одморе током великих пауза између летова.

На пример, прошле године је Аеродром „Схипол“ у Амстердаму поставио кревете на расклапање за путнике којима су летови отказани због снежних олуја.

Такође, многи аеродроми у Америци раде слично. Међу њима су Мајами, бостонски „Логан“, Далас/Форт Ворт и чикашки „О'Хер“, наводи Телеграф.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи