Ништа од повратка култног „пониja“, цена превисока!

Пре две године повратак култног бицикла „пони“ пропраћен је великом медијском помпом, али та је прича, чини се, завршена.

Како преноси хрватски Пословни дневник, БТЦ, један од два партнера из пројекта већ је дигао руке од „понија“, а „Горење“, које је у то време рачунало да ће искористити робну марку из социјализма, омиљену на простору целе бивше Југославије, наводно је пронашло купца за фирму „Гор колеса“, али не открива о коме је реч.

„Горење“ је фирму „Гор колеса“ (фабрика за производњу бицикала „пони“) основало са 650 хиљада евра, након што је од познатог бренда „Рог“ (који је отишао у стечај), откупило права на производњу „понија“, подсећа љубљански Фајненс.

„Горење“ је имало 61,5 посто удела у заједничком предузећу, док је БТЦ имао 38,5 посто капитала.

Крајем прошле године појавила се потреба за докапитализацијом, у чему БТЦ није учествовао, тако да је фирма у стопостотном власништву „Горења“.

Пре тога, иначе, била је планирана продаја „понија“ с модерним карактеристикама и то у Словенији, Хрватској и Србији.

Међутим, продаји нису помогле ни продајне акције великих трговаца попут „Меркатора“ и „Туса“, јер су многи већ приликом представљања бицикла били сумњичави због цене од 329 евра за основни модел, док је најскупља верзија коштала чак 789 евра.

И ту је, чини се, узрок неуспеха целог подухвата, тврде извори љубљанског листа, јер на тржишту има пуно сличних бицикла по знатно нижој цени.

А колико је уопште произведено „понија“ у „Горењу“ нису хтели да кажу.

Међутим, признали су да су одустали од најављених рокова, три до четири године, у којима је фирма требало да почне да доноси добит.

„Није тачно да ћемо потпуно зауставити производњу 'понија', она се и даље одвија у ограниченој мери“, кажу из „Горења“, потврђујући информацију о продаји предузећа „Гор колеса“, што је у складу са стратешком оријентацијом „Горења“ да се усредсреди на основну делатност, производњу и продају кућних уређаја.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара