Звезда на холивудској Стази славних има цену?!

Француски композитор и певач Шарл Азнавур платио је 40 хиљада долара своју звезду на Стази славних у Лос Анђелесу, преносе светски медији.

Случај славног шансоњера није преседан већ је реч о уобичајној процедури – славна личност која претендује на „парче тротоара“ мора иза себе да има богате спонзоре.

Холивудска трговачка комора (Hollywood Chamber of Commerce) сваке године предлаже двадесетак личности за добијање звезде на Булевару славних.

Уговором се славна личност обавезује да ће лично присуствовати церемонији откривања звезде и да ће пет година бити доступна за организовање те церемоније.

Уплате од 40 хиљада долара се пребацују Холивудском историјском фонду који брине о организацији догађаја на Булевару славних.

Ако неко жели да има звезду на Булевару славних, мора најмање пет година да буде популаран и активан у музичкој, филмској индустрији или ТВ индустрији.

Од свих звезда које се тренутно налазе на стази славних, скоро половина, њих 47 посто припада категорији филма, 24 процената телевизији, тек 17 посто музици...

Постоје и специјалне звезде којима се изражава захвалност корпоративним ентитетима, организацијима и другим људима, али оне нису део стазе славних већ се налазе на приватном власништву.

Астронаути који су ишли на Месец, Нил Армстронг, Едвин Олдрин и Мајкл Колинс имају своје посебне звезде на Булевару славних.

Неки славни уметници чак имају своје звезде у више категорија.

Џин Отри је једини уметник који има звезду у свих пет категорија.

Боб Хоуп, Мики Руни, Рој Роџерс и Тони Мартин имају звезду у четири категорије, а чак 33 њих има звезду у три категорије.

Међу њима су Френк Синатра, Дин Мартин, Дени Кеј и многи други.

Међу фиктивним личностима које су добили звезду на стази славних су Мики Маус, Душко Дугоушко, Паја Патак...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво