Док медведе расхлађују нојеви беже у хлад, а камиле и зебре уживају на плус 35

Високу температуру тешко подноси и већина дивљих животиња и звери у Зоолошком врту у Јагодини и под сталним су надзором запослених који се брину о неопходном расхлађивању становника врта.

Хладна вода, хладовина и проветрени и расхлађени кавези свима су неопходни и запослени су стално ангажовани да им то обезбеде, речено је Танјугу у зоо-врту.

Зоо-врт у Јагодини је великим делом у хладовини разних врста дрвећа и на узвишици, где је стално струјање ваздуха, али је ипак у њему изузетно топло.

У поливању хладном водом уживају подједнако и медведи и тигрови, ламе се не одвајају од корита са водом, а нојеви се склањају под дрвеће.

Змије уживају на плус 35 степени, а лепо је и антилопама, зебрама, камилама и мајмунима.

Фоке су на посебном режиму на температури воде испод 18 степени, кажу запослени у зоо-врту. 

Животиње су тромије и поспане на овој температури, напомињу у зоолошком врту. 

Зоо-врт у Јагодини је отворен пре 12 година. Има око 100 врста животиња са око 500 примерака, не рачунајући рибе и птице.

Годишње га посети око 100.000 људи, највише школске деце кроз екскурзије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво