Због „Бубијаде“ Шабац опет окупирале „бубе“

Овог викенда у Шапцу нова најезда шарених буба, али не са крилима, већ на точковима! Популарна „Бубијада“ обележава пунолетство. Ове године, на плажи Стари град окупило се више стотина љубитеља једног од најпродаванијих аутомобила свих времена који је „Фолксваген“ произвео у 24 милиона примерака.

Угланцане, репариране, нашминкане за изложбу, оригиналне „бубе“ одушевљавају пролазнике, иако је већина старија од власника, неке и два пута. Оне се, кажу љубитељи, наслеђују и подстичу креативност. Једна црвена кабриолет, стара је пола века, а на ревију у Шабац стигла је из Словеније.

„Необична је 'буба', то је поготово била жеља моје жене, она хоће нешто другачије. Ја сам из бивше Југе и баш волим да се дружимо“, објашњава Винко Стрнат из Птуја у Словенији.

На јединственој ревији олдтајмера и спортска верзија, „баги“, „буба“ за плажу и камповање. На питање да ли је за продају – увек исти одговор.

„Ма не, то се не продаје ни за живу главу, нема цену то...“, нагласио је је Влатко Јовановски из Македоније.

У рођенданском дефилеу у Шапцу више од стотину аутомобила из региона. Богдан Мијаиловић из Организационог одбора „Бубијаде“ истиче да јубилеј смотре „буба“ сматра, на неки начин, и својим пунолетством.

Уживали су Шапчани и у комфорној вожњи, бојама и симболима. Најстарија „буба“ у дефилеу навршава седму, а возач девету деценију.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 04. авг 2018, 20:14)
Gastarbajtovanje [нерегистровани]

Buba,narodna kola:

VW Käfer,napravljena je po ideji Adolfa Hitlera na prvom govoru iz 1933.,da svaka porodica ima kola,a sve je sačinio inžinjer Ferdinand Porsche (akcenat je na o,a ne kao loši spikeri na e!)