У пожару изгорела архива чувеног грчког режисера Теа Ангелопулоса

У пожару који је ове недеље захватио источну Атику изгорела је и кућа и у њој приватна архива славног грчког филмског режисера, сценаристе и продуцента Теодороса Теа Ангелопулоса, рекла је данас његова супруга.

Ангелопулос, који је повео „нови талас“ грчког филма након пада војне дикатуре у тој земљи 1974, а који је преминуо 2012. године, често је проводио лета са својом породицом у кућу у Матију, источно од престонице, преносе француски медији.

„Књиге мог супруга, писма која је добијао од славних личности, сви текстови које су му аутори посвећивали, уништени су у пожару“, рекла је локалној телевизији Фиби Ангелопулос.

Према њеним речима, у изгорелој архиви налазили су се и текстови и песме које је писао њен покојни супруг, иначе добитник Златне палме на Канском фестивалу 1998. за филм Вечност и један дан.

Фиби Ангелопулос је успела да побегне од ватрене стихије са својом унуком, али је кућа претпела озбиљна оштећења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво